Ammattilaisen vinkit kodin pieniin huoltotöihin

Etusivu » Asukkaalle » Vinkit

Vinkit

Kurkkaa täältä kiinteistönhoitajiemme vinkit kodin kaipaamiin pieniin huoltotöihin, jotka voit itse tehdä. Muistathan, että olemme apunasi ja asiakaspalveluumme soittamalla saat neuvoja ja opastusta, kun sitä tarvitset. Voit myös asioida verkkolomakkeillamme silloin kun sinulle sopii.

Lattiakaivon puhdistus

Tiesitkö, että lattiakaivon puhtaus vaikuttaa jopa kodin sisäilmaan! Lattiakaivoa kannattaa siis puhdistaa säännöllisesti, vähintään kahden kuukauden välein. Mikäli taloudessa asuu useampi henkilö, puhdistus kannattaa tehdä kuukausittain. Se miksi sanotaan, että lattiakaivon puhtaus vaikuttaa kodin sisäilmaan johtuu siitä, että lattiakaivoon kertyy helposti monenlaista likaa. Tämä lika toimii kasvualustana erilaisille homeille ja mikrobeille, jonka haitat ovat suorassa vaikutuksessa jopa kodin sisäilmaan. Siispä tässä ohjeet lattiakaivon puhdistukseen, johon tarvitset vain kumihanskat, työkalun/apuvälineen ritilän irrotukseen, puhdistusharjan ja astian kaivon roskille.

Vaihe 1 Irrota lattiakaivon kansi, jonka jälkeen poista pinnalliset roskat kumihanskoilla lattiakaivosta jäteastiaan. Usein hajulukon päällä on hiuksia ja saippuasta kertynyttä möhnää.

Vaihe 2 Suihkuta suihkuletkulla lattiakaivoin, näin saat syvemmät tukokset liikkeelle. Suihkuttaessa vettä lattiakaivoon ota tiskiharja toisen käteen ja harjaa sillä lattiakaivon reunat puhtaaksi. Halutessaan voi kyttää myös yleispesuainetta.

Lattiakaivoon voi myös hankkia vaihdettavan lattiakaivosuodattimen, joka helpottaa lattiakaivon puhtaanapitoa ja pitää viemärin bakteerit loitolla. Lattiakaivosuodattimia saa hankittua useista päivittäistavarakaupoista. Mikäli päädyt hankkimaan lattiakaivosuodattimen, muistathan uusia suodattimen kuukausittain ja välillä myös pestä lattiakaivon.

Muutto uuteen asuntoon

Asunnonvaihdon yhteydessä on monta muistettavaa asiaa, siispä tässä pieni muistilista avuksi.

  • Täytä muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastoon sekä taloyhtiölle isännöintitoimistoon tai huoltoyhtiölle.
  • Solmi sähkösopimus hyvissä ajoin uuteen osoitteeseen ja päätä vanha sopimus, mikäli sopimus on sinun nimissäsi.
  • Tarvittaessa päivitä myös kotivakuutus vastaamaan uuden kotisi tarpeita.
  • Tutustu uuteen taloyhtiöön. Mikäli taloyhtiössä on sauna, varaa saunavuoro tai selvitä onko taloyhtiössäsi esimerkiksi lenkkisauna.

Onnea uuteen kotiin! Mikäli jokin askarruttaa uudessa taloyhtiössänne, olethan yhteydessä huoltoyhtiöön tai isännöintitoimistoon.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot